2018-06-28 10:14:48• hírek • Közlemény

Javában zajlik a táborozás a Hans Lindnernél, sok élményt szereznek a fiatalok

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház támogatásával a szatmári fiatalok hat héten keresztül izgalmasabbnál izgalmasabb kézműves műhelyeken vehetnek részt: nagy sikernek örvendett a „Te vagy a jövő - élj egészségesen!” vakációs program első hete.

Olyan hasznos, a hétköznapi életben is jól alkalmazható tudással gazdagodhatnak a gyerekek egy-egy ilyen foglalkozás során, mint a kenyérsütés, az agyagozás, vagy a barkácsolás, de olyan műhelyek is várják a feltörekvő ifjúságot, mint az elektrotechnika vagy a szabás-varrás. A fiatalok megismerkedhetnek a modern, valamint a hagyományos mezőgazdálkodási modellekkel is úgy, hogy egy-egy napot töltenek el a megye különböző farmjain.



A diákok lelkesen vesznek részt a Hans Lindner alapítvány által kínált tevékenységekben. A mezőgazdasági farmokon töltött napok és foglalatosságok bizonyultak a tábor kedvenc időtöltésének: Csanálos Erdőn egy sajtkészitő műhelyben kaptak feladatokat a fiatalok, Kaplonyban pedig az olajpréselés rejtelmeibe engedtek betekintést a farmtulajdonosok.


Az egészséges életmód népszerűsítése jegyében zajló programsorozaton a gyerekek hagyományos módon sajtot készítettek a sajtfeldolgozó műhelyben, melyet viasszal vontak be, és kipróbálhatták az olajpréselést is. A gyerekek maguk főzték meg az ételeiket, nap mint nap különböző házias ízű ebédeket készítettek: zöldpaszuly levest, paprikás krumplit, nudlit, kürtős kalácsot és más finomságokat.


A második táborhét sok napsütéssel kezdődött, a új résztvevők mellett néhány visszatérő fiatatalt is köszöntöttek. Amennyire szükség volt a szalmakalapokra, legalább annyira jókedvre és kiváncsiságra is. A csillogó szemek és a megismerés iránti vágy hatotta át ezt a tábort is.



A vakációs programra egyhetes turnusokban, hetente 20-20, 12 évesnél idősebb gyereket várnak, június 18. és július 27. között. A programok a Dsida Jenő utca 8. szám alatti házban, minden nap 9.00 órakor kezdődnek és délután 15.00 óráig tartanak.


További információkért kérjük, hívják  a 0760723224-os telefonszámot, illetve keressék fel munkanapokon az alapítvány székhelyét (Ceahlaului utca 38 szám), ahol a beiratkozás is történik, érkezési sorrendben. A helyek száma korlátozott!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: